3 tips til at rense fliser for alger

Fliser fyldt med alger er både grimt og faktisk også farligt! Grunden til at det er farligt er, at når der er regnvejr og fugtigt, så kan de blive så glat. Det er ikke helt lige så galt, som at have alger på en træterrasse, men det er stadig slemt. Ja og så er det bare ikke kønt! Men hvordan kan du så rense fliserne, så de kommer til at stå flot igen!

Her får du 3 tips til at rense dine fliser for alger:

Hvis det slet ikke er dig det med at rense fliser, så kan du hyre et selskab. Søg på “fliserens” på Google, og så popper der en helt række virksomheder op, som gladeligt vil hjælpe dig med at rense fliser. De vil dog også have betaling for det! Hvis du er klar på selv at rense dine fliser, så kommer der her 3 tips og metoder til, hvordan du kan rense dem:

1. Skrub og rens

Hvis du ikke er bange for at bruge noget knofedt, så er det her den rette metode for dig. En gang i mellem skal du ud og bruge din krop. Her tager du fat i projektet med kost og vand, og så er det bare i gang med at skrubbe og rense. Gør det jævnligt, og så er det alt du behøver at gøre. Hvis algerne har sat sig rigtig godt fast, så kan det være nødvendigt at skrabe algerne væk. Du kan eventuelt bruge sand og feje det hen over fliserne. Det kan være en fordel at bruge fugesand.

2. Brug en højtryksspuler

Er det med knofedtet en lidt for langsommelig proces for dig, men du vil stadig gerne bruge en miljørigtig metode, så kan en højtryksspuler være svaret. Det er rigtig effektivt at bruge en højtryksspuler, og du skal ikke bruge så meget tid på det som ved den klassiske knofedtsmetode, men desværre kan det også være lidt for effektivt. Hvis du spuler med for højt tryk, så kan det gå ud over selve fliserne, og de kan blive så skadede at de er langt mere modtagelige overfor alger og andet skidt! Så vær varsom, når du benytter denne metode! Vi lærte om denne metode af ejerne af Gladrens, der netop bruger højtryksspuler til fliserens.

3. Anvend algefjernere

Den sidste metode til at rense dine fliser er at anvende algefjernere. Det er rengøringsmidler særligt beregnet til at fjerne alger fra fliser. Der findes en række forskellige algefjernere, og der er stor forskel på hvor venlige de er ved miljøet. Generelt er det mest miljøvenligt med knofedt eller højtryksspuler, og hvis du vælger en algefjerner, så får du en kemisk blanding, der kan hjælpe med at løsne algerne fra fliserne, så de er nemme at fjerne. Du kan købe disse midler i de fleste byggemarkeder. Snak med de ansatte og hør om hvilke algefjernere, der er de mest miljøvenlige.

Som du nok kan mærke ovenfor, så anbefaler vi løsning 1 eller løsning 2, men vi ved også godt, at der er flere der ender ved de kemiske algefjernere. Så derfor er vores anbefaling at du finder den som er bedst mod naturen, selv hvis det betyder du skal betale 5 eller 10 kroner mere for sådan en dunk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *