Hvad er en god ejendomsmægler?

Hvis du leder efter en god ejendomsmægler, hvad skal du så kigge efter? Der er en lang række faktorer som kan spille ind. I denne artikel får du tre forskellige bud. Men lad os først lige definere hvad en ejendomsmægler er! En ejendomsmægler er hvis man følger navnet en der “mægler” ejendomme. Det er dog en sandhed med modifikationer. For det første mægler en ejendomsmægler primært boliger, og kun sekundært ejendomme. For det andet så er ejendomsmægler sælgers mand. Hvis du skal have en mægler, der tager købers parti, så skal du have fat i en boligrådgiver med ekspertise i køberrådgivning, som du eksempelvis kan se her: https://boligraadgiver.dk/koeberraadgivning/.

Her er 3 måder hvor du kan finde en god ejemdomsmægler.

  1. Snak med dine naboer og venner i byen. Særligt dem som har købt eller solgt bolig for nylig. De kan sidde inde med gode såvel som dårlige erfaringer med ejendomsmæglere i området.
  2. Undersøg hvor meget ejendomsmæglernes virksomheder tjener – hvis der er en god omsætning i virksomheden, så er det et godt tegn.
  3. Tag en uforpligtende snak med forskellige ejendomsmæglere, og brug din intuition. Tror du de vil være gode til at sælge din bolig eller er der et eller andet forkert. Følg din mavefornemmelse i kombination med de to ovenstående råd.

Der kan være en masse andre faktorer. For eksempel kan der være områder, hvor der i praksis kun er en enkelt aktiv ejendomsmægler. Du kan også vælge selvsalg eller salg gennem den nye type ejendomsmæglere, hvor du gør det meste selv, men ejendomsmægleren promoverer dig på nettet.

Kan man stole på en ejendomsmægler?

Det er altså vigtigt, at du hyrer dig en dygtig ejendomsmægler. Det vigtigste for en ejendomsmægler er at sælge huse og boliger. Hvis ejendomsmægleren sælger boliger tjener de penge – hvis de ikke sælger boliger, så tjener de ikke penge. Så nemt er det! Kan man så stole på en ejendomsmægler? Ja – eller rettere du kan stole på at en ejendomsmægler arbejder på at sælge din bolig. Betyder det så du kan stole blindt på ejendomsmægler. Nej naturligvis ikke. For det første brug altid din sunde fornuft, og for det andet så er det ejendomsmæglers interesse at først og fremmest at sælge din bolig. Det betyder at prisen kan være meget til forhandling, når det er ejendomsmægler, der styrer showet. Så særligt ved prissætningen vil jeg altid være skeptisk ved en ejendomsmægler. Ejendomsmæglerens interesse er, at I får solgt boligen igennem ham hurtigst muligt – inden du vælger en anden ejendomsmægler. Hav altid denne detalje med i processen!

Hvis det hus du køber kunne have brug for et nyt tag, så overvej enten Decra tag eller eternittag, som du kan læse mere om her. Der kan der være en del penge at spare. Et Decratag er trods det at det er et ståltag meget stilistisk ens med tegltag, men billigere og kræver mindre vedligeholdelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *