Eternittag – moderne eternit er ikke farligt

Eternittag – for nogle et ord forbundet med negative vibes – for andre et rigtig fint tag til deres hus. Nyere eternittage indeholder ikke asbest. Men har du et gammelt eternittag med asbest liggende fra før 1984, skal du se at få det skiftet. De gamle eternitplader er ekstremt sundheds- og miljøskadelige. Så du skal handle nu, hvis du vil undgå ubehagelige følgesygdomme og miljøforurening. Derfor skal du lade en fagmand se på dit gamle eternittag, så du kan finde ud af, om det skal skiftes eller ej.

Hos 3Byggetilbud kan du finde taglæggere, der kan give dig ren besked. Du kan også få tibud på at lægge et nyt, billigt og giftfrit eternittag op i stedet.

Eternittage var populære, dengang typehusindustrien boomede herhjemme og opførte det ene parcelhus efter det andet. Tagene kendes på de typiske, oftest grå bølgeeternit-plader, der kan ses i mange parcelhuskvarterer den dag i dag.

Men de gamle bølgeeternittage fra før 1984 indeholder giftig asbest. Asbest er giftigt og kan være medvirkende til alvorlige sygdomme som for eksempel lungekræft. Det er en fiber, der nemt kan sprede sig i luften, så snart der går hul på eternitpladerne. Så længe pladerne er tætte og hele, vil eternitten ikke spredes, men så snart kanterne bliver flossede, der er slået et hjørne af, eller der er gået hul i en plade, begynder asbestfibrene at sprede sig til omgivelserne og i værste fald til indeklimaet.

Derfor skal du få efterset dit gamle eternittag nu af en dygtig og erfaren fagmand. Det kan du finde mange af hos 3Byggetilbud.

Udskiftning af eternittag

Skal dit gamle eternittag fra før 1984 udskiftes, venter der et større og relativt dyrt nedrivningsarbejde. Det skal udføres, så risikoen for spredning af asbest til omgivelserne undgås. Det kræver både specialudstyr til håndteringen af tagpladerne og beskyttelse af medarbejderne.

Moderne eternittage indeholder ikke skadelige stoffer

Men efterfølgende kan du sagtens sætte et nyt eternittag op. For siden 1988 har der ikke været eternit i eternitpladerne. I dag bruges der en blanding af beton og ufarlige cellulosefibre. Så moderne eternitplader hører til nogle af de mest holdbare, der nogensinde er produceret. Alle børnesygdomme er udryddet.

Den helt store fordel ved eternittag er, at det er et meget let tag. Det vil sige, at det kan lægges oven på det eksisterende tag, hvis tagkonstruktionen stadig er brugbar. Er det nødvendigt at sætte en ny tagkonstruktion op, kan du nøjes med en væsentlig lettere, og dermed billigere konstruktion, end hvis du havde valgt et tegltag i stedet.

Derfor skal du vælge et eternittag i stedet for tegl

Det gør et moderne, nyt eternittag til et godt valg, også hvis du skal have erstattet dit gamle tegltag. Eternitbølgepladerne har nemlig et udseende, der minder meget om tegl. Men da de er både større, tyndere og lukker mere tæt end tegl, får du både et mere vind og vandtæt og et lettere tag. Samtidig får taget en mere skarp og stringent profil.

Eternittage behøver ikke at betyde, at du skal leve med et kedeligt gråt tag. I dag fås de i mange forskellige farver, også nogen der minder mere om tegl.

Eternitplader er også et godt valg til tage med lav hældning. Samtidig er der heller ikke krav om, at der skal lægges et undertag under eternitpladerne. Vi anbefaler det dog altid, da det sikrer tagkonstruktionen og tagetagen mod kondensfugt.

Få et nyt eternittag til en god pris

Skal dit nuværende tag udskiftes, kan vi udføre arbejdet. Vi kan enten lægge det nye eternittag oven på dit eksisterende tag, hvis tagkonstruktionen er sund. Er dit gamle tag stadig tæt, kan det fungere som undertag for eternittaget. Derved får du et ekstra billigt tag, da vi hverken skal sætte ny tagkonstruktion eller lægge undertag.

Skal tagkonstruktionen skiftes, bliver det – som allerede nævnt – ikke lige så dyrt, som ved andre tagtyper. Vi kan opbygge en helt ny tagkonstruktion, der samtidig giver dig mulighed for at udnytte tagetagen bedre. F.eks. ved at få sat kviste eller moderne ovenlysvinduer i tagkonstruktionen.

Et moderne eternit-tag holder typisk 30-40 år. Samtidig er de dimensionerede til at kunne klare de strabadser, som det stadig mere ekstreme vejr byder vores boligers tage. For taget er den mest udsatte del af boligen, så snart elementerne tager fat med storme, orkaner og skybrud.

Tal med håndværkeren om mulighederne, og sørg for at få et uforpligtende tilbud.

Maling af eternittag

Har du allerede et nyere, asbestfrit eternittag, som er kommet til at se lidt trist ud på grund af alger, snavs og solens blegning af tagpladernes farve? Så behøver du ikke nødvendigvis skifte det, hvis det stadig er helt og tæt, og tagkonstruktionen er sund og fugtfri.

I stedet kan du få malet dit eternittag med en dækkende og solid tagmaling. Vi kan få renset taget for alger, mos, skidt og andre urenheder og malet det i lige præcis den farve, du kunne tænke dig. Er taget stadig i god stand, frisker det ikke alene hele dit hus op. Det forlænger også levetiden på dit eternittag.

Det nye friske look på taget vil både give positive kommentarer fra naboer og besøgende, og kunne ses på ejendomsvurderingen, næste gang du får den.

Skal du have nyt eller malet dit eternittag?

Står du foran at skulle have nyt tag på din bolig? Så brug linket her og få et godt tilbud fra 3Byggetilbud. De har mange taglæggere med stor erfaring med at lægge eternittage både som tag oven på det eksisterende tag eller på en helt ny tagkonstruktion.

Du kan finde taglæggere der lægger eternittag på overalt i København, Sjælland, Jylland og resten af Danmark. Først skal taget, som du har liggende, undersøges, for at finde ud af, hvor god stand det er i. Kan det renoveres eller for eksempel renses og males? Så skal du naturligvis have en pris på det i stedet for nyt eller totalrenovering af et gammelt.

eternittag

Kan taglæggeren ikke undgå at skulle skifte dit tag, så fortæller grundige tagtjek håndværkeren samtidig, hvorvidt det eksisterende tag kan genbruges som tagkonstruktion og undertag på dit nye eternittag. Eller om der skal en helt ny tagkonstruktion til.

Resultatet bliver et eternittag til en rigtig god pris. Dels på grund af alle det moderne eternittags fordele og dels på grund af vores store erfaring og effektive arbejdsgange.

Sørg for at indhente 3 uforpligtende tilbud hos 3Byggetilbud.

Læs også guiden til Decra tag her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *